Övrigt

Just nu söker vi

 • Unika gjutjärnurnor stulna Drottningholms slott, Ekerö, Stockholm

  Natten mellan måndagen den 19 november och tisdagen den 20 november 2019 stals två stycken unika gjutjärnsurnor från Drottningholms slottsträdgård, Ekerö, Stockholm. Om du gör iakttagelser av dessa hör av dig till Stockholms polisen. Bilden visar en av de tillgripna urnorna vilka är ovärderliga.

  Mer detaljer →

 • Exklusiv klocka och guldmynts samling stulna vid inbrott i Hillerstorp utanför Jönköping

  Den 17 juli 2019 stals vid inbrott i en villa i Rudu, Hillerstorp, Jönköpings Län en exklusiv och unik klocka designad av Stefan "Lill Lövis" Johansson, klockan är den enda i sitt slag. Vid samma inbrottet stals även en större myntsamling i guld. Föremålen har både ett ekonomiskt värde och ett stort affektionsvärde. Bilderna visar den stulna klockan samt ett axplock av de tillgripna guldmynten. Vet du något om inbrottet tveka inte att kontakta oss eller polisen i Jönköping.

  Mer detaljer →

 • Stöld av specialtillverkade räcken

  Mellan den 22 aug och 5 sep 2019 har någon stulit två stycken specialtillverkade räcken inne på PEAB:s arbetsplats på Diagnosvägen i Göteborg. Räckennas värde uppgår till 14000 kr

  Mer detaljer →

 • 225 luftvärmepumpar stulna vid inbrott på Bosch Thermoteknik i Tranås

  Mellan fredagen den 16 augusti och måndag morgon den 19 augusti 2019, stals 225 luftvärmepumpar efter inbrott i en nybyggd lagerbyggnad på Bosch Thermoteknik, Metallgatan 2i Tranås, tjuvarna har sågat upp taket och tagit sig in i lagret där byggnadens portar har kunnat öppnas innifrån. Luftvärmepumparna är av fabrikat och modell Bosch Inverter EHP 6.0-1 AA/O (utedelen) och Bosch Inverter EHP 6.0-1 AA/I (innedelen). Enheterna var fördelade på 40 pallar där de 4 sista pallarna har öppnats och lastats för hand utan emballage. Sannolikt har en lastbilstrailer med plats för 36 pallar backats in i lokalen. Bilderna illustrerar storleken på emballagen. Det stulna har ett marknadsvärde som uppskattas till ca 4 miljoner kr.

  Mer detaljer →

 • Kormattan i Dalstorps kyrka design av Liselotte Jörgensdotter stulen

  Mellan den 22 april och 23 april 2018, stals kormattan i Dalstorps kyrka. Mattan som har måtten 800 x 400 cm är designad Liselotte Jörgensdotter och tillverkad/ vävd av Kronobergs hembygdsförening under perioden 1964 - 1966. Bilderna visar den stulna mattan som är märkt i hörnen "LjD" och "Khf". Mattan har ett betydande värde.

  Mer detaljer →

 • Totalstation Leica TM50 Stulen Gamlestadsvägen, Göteborg

  Den 17 maj 2019 har det återigen har det stulits en Leica Totalstation TM50, serienummer 372349, från Gamlestadsvägen, Göteborg. Totalstationen satt monterad på ett stativ på byggarbetsplatsen. Bilden illustrerar den stulna stationen som uppskattas vara värd ca 350000 kr.

  Mer detaljer →

 • Stöld av 800-900 kg 5 mm slät aluminiumplåt

  Någon gångden mellan den 29 mars - 2 april har någon stulit 800-900 kg spillbitar i form av 5 mm blank/slät aluminiumplå från ett täckt släp som stod uppställt på Sofielundsgatan i Uppsala.

  Mer detaljer →

 • Totalstation/ mätinstrument Leica TM50 stulen i Göteborg

  Natten mellan den 27 mars och 28 mars 2019, stals en Totalstation Leica TM50, serienummer 370406 på Zublins byggarbetsplats vid Marieholmsgatan 15 i Göteborg. Mätinstrumentet var fastskruvat på ett 2,2 m högt betongfundament. Instrumentet mäter/ monitorerar rörelser och strukturer på fasta punkter och var i gång under natten, sista avlästa mätningen är ca 03.00. Vid 09.00 tiden upptäcker man fysiskt att stationen är borta. Bilden visar en Leica TM50 Totalstation och betongfundamentet på arbetsplatsen. Värdet på det stulna instrumentet uppskattas till ca 350 000 kr.

  Mer detaljer →

 • Mätinstrument/ Totalstation/ GEO system 3D LEICA MS60 stulet på byggarbetsplats i Göteborg

  Fredagen den 22 mars 2019, mellan 10.45 - 10.50, stals en totalstation Leica MS60, serienummer 884690 på PEAB:s arbetsplats vid Malmsjögatan 4 i Göteborg. Instrumentet är uppmonterat för mätning på ett påldäck och personalen utför en mätning, kl. 10.47 får man under pågående arbete felmeddelande i handdatorn att instrumentet inte ger signal och att kompensatorn är ur läge, när man tittar upp ser man att instrumentet är borta, samtidigt hör man skrik på gatan. Ett vittne har sett stölden och hur en person rusat in på arbetsplatsen och stulit instrumentet, han har försvunnit i en vit mindre skåpbil av typ "Caddy" med takräcke, reg. nummer som börjar liknande med "BJG". Vittnet har inte med säkerhet kunnat säga att reg. skylten är svensk. Detta är femte stölden på kort tid av Totalstationer i Göteborg och varje instrument har ett uppskattat värde på ca 400 000 kr. Vet du något om stölderna, använd vår tipsfunktion så förmedlar vi uppgifterna till utredande poliser. Bild ett är en pressbild från Leica, bild två är från stöldplatsen.

  Mer detaljer →

 • Stöld av aluminiulämmar

  Natten mellan den 24-25 mars stals 16 st omålade lastbilslämmar av aluminium från 3 stycken lastbilar som stod på en parkering i Järfälla i Stockholm.

  Mer detaljer →